Matematik

Renteberegning, annuitetsopsparing

26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)
Heysa.

Har lige fået en opgave i naturfag, der hedder "min første bolig".

Her skal vi "lege", at vi køber et hus. Lånet til huset oprettes den 1/1 2005. Hovedstolen er 1875000 kr, rente 1,1% i kvartalet og der er en fast kvartalvis ydelse på 42854,23.

Herfra skal jeg så finde ud at, hvornår sidste ydelse betales?

Her skal jeg vel gøre brug af følgende formel:
G = y*(1-(1+r)^(-n))/r
1875000=42854,23*(1-(1+0,011)^(-n))/0,011
Er dette indtil nu korrekt?

Mit problem er egentlig, at jeg ikke helt kan gennemskue formuleringen, rente 1,1%! På hvilket tal, bliver der kvartalvis lagt 1,1% til?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

Der er vel ikke tale om en opsparing som du omtaler i overskriften ?

Hvis du har skrevet opgaven rigtigt op er det faktisk bare at sige: hovedstol/ydelse så får du et n som er antal kvartaler du skal ligge til datoen 1/1 2005.

Lad mig slå fast at når der er tale om annuitetslån er det ydelsen der er fast for hele perioden, men forholdet mellem afdrag / rente variere i hele tilbagebetalingsperioden og går i mod at renterne udgør mindre og mindre og afdraget mere og mere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

Se bort fra mit indlæg, jeg er for træt. jeg laver et excelark til dig.

Svar #3
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

hmmm, hvordan vil du sende det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

Undskyld min koger.

Du skal bruge annuitetsformlen for n.

se armotisationsplanen for lånet her:

http://www.bestaahh.dk/spg006.xls

Med venlig hilsen
Casper Larsen
Beståhh

Svar #5
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

Kan jeg ikke sætte det ind i den formel som jeg brugte? og så bare finde n?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

jeg har været oppe på hylden og fundet formlen:

n = - (log(1-((rente*hovedstol)/ydelse)) / ( log( 1+rente ) )

Svar #7
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

42854,23*(1-(1+0,011)^(-60))/0,011=1875000,273?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

http://www.bestaahh.dk/spg006.htm


Svar #9
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

det vil min lommeregner (ti38+) ikke helt..
(log(1-((0,011*1875000)/42854,23/(log(1+0,011))

Svar #10
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

Hvad har du brugt til at skrive billederne i? kan ikke se dem? hvilket format er det?

Svar #11
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

-(log(1-((0,011*1875000)/42854,23/(log(1+0,011))

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

prøv igen:

http://www.bestaahh.dk/spg006.htm

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2005 af allan_sim

#0. Hvis du flytter lidt rundt på formlen, vil du også kunne se, hvorfor det er sådan:

G = y*(1-(1+r)^(-n))/r
G/y = (1-(1+r)^(-n))/r
G/y * r = 1-(1+r)^(-n)
G/y * r - 1 = -(1+r)^(-n)
1 - G/y * r = (1+r)^(-n)
log(1-G/y*r) = (-n)*log(1+r)
log(1-G/y*r)/log(1+r) = -n
-log(1-G/y*r)/log(1+r) = n

Svar #14
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

Mange mange tak til jer begge to:) fantastisk;)

Svar #15
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

Cas_sen, kan jeg ikke tilføje dig til min msn, har nogle spørgsmål ang. excel arket? ellers kan du tilføje mig din, [email protected]

Skriv et svar til: Renteberegning, annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.