Matematik

plangeometri

14. april 2010 af zeblol (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey, sidder med en opgave om plangeometri, som jeg ikke har nogen ide om hvordan jeg skal løse.

Linjen m har ligningen 3x-2y+5=0. Vis er p(3,7) ligger på m. Gennem P tegnes linjen n, som er ortogonal på m. Bestem ligningen for n.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af peter lind

Sæt x=3, y=7 ind i linjens ligning. Punktet ligger på linjen netop hvis ligningen er opfyldt.

Når to linjer er ortogonale er deres normalvektorer også ortogonale., så brug at tværvektoren til m' normalvektor er normalvektor til n


Svar #2
14. april 2010 af zeblol (Slettet)

Jeg er ikke blevet undervist i Vektorer, kan du evt. forklare nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2010 af peter lind

Så kan du bruge at produktet af hældningskoefficienterne for de 2 linjer er -1


Skriv et svar til: plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.