Matematik

Bestem ligning

14. april 2010 af hugmexD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har et lille problem jeg håber i kan hjælpe mig med..

Opgaven er UDEN hjælpemidler og lyder således:

Bestem en ligning for linjen gennem punkterne P (-6,5) og Q (4,-1)

Hvad gør jeg??

På forhånd tak. (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

En ret linje er givet ved y=ax+b. Da de to punkter ligger på linjen, ved du de opfylder linjens ligning. Du har således to ligninger med to ubekendte

5=-6a+b
-1=4a+b

Du løser de to ligninger mht. a og b og har svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2010 af Marjo (Slettet)

en linjes ligning er: y=ax+b

du skal finde a og b, som er konstanter.

a= (y2-y1)/(x2-x1)   

når du har fundet a indsætter du dette i ligningen og finder b ved at indsætte et af dine punkter på henholdsvis x og y's plads og så isoler b.

:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2010 af mathon

                         y = a·x + (y1 - a·x1)

                         y = a·x + b


Svar #4
15. april 2010 af hugmexD (Slettet)

Tak skal i have :D


Skriv et svar til: Bestem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.