Matematik

2^x = 1,5 'løs ligningen'

15. april 2010 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej, nu har jeg prøvet et godt stykke tid, men jeg kan simpelthen ikke komme på hvordan jeg regner ligningen

2^x = 1,5 

ud...

hvis der er nogen af jer derude der ved det må de gerne hjælpe mig lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af f1zk-xD (Slettet)

Prøv solve på lommeregneren :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2010 af f1zk-xD (Slettet)

x er ved hjælp af denne 0,58496 (:


Svar #3
15. april 2010 af MathiasNordberg (Slettet)

hvordan vil du skrive det?

jeg har nemlig facit, men mangler udregning 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen

2x = 1,5

kan også løses ved hjælp af logaritmer:

x·log(2) = log(1,5) , eller

x = log(1,5)/log(2) = 0,584963


Skriv et svar til: 2^x = 1,5 'løs ligningen'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.