Matematik

Skrå Asymptote - Begrundelse...

27. februar 2005 af Aalborg (Slettet)
Jeg har en funktion der siger:
f(x) = 2x-12+(20/x+1)
Den skrå asymptote er jo y=2x-12, men hvordan begrunder jeg det? Det er noget med, at man skal sige
f(x)-(2x-12)=20/x+1 -> +/- oo?
Eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2005 af erdos (Slettet)

Da 20/(x+1) --> 0 for x --> +-uendelig er y=2x-12 skrå asymptote til grafen for f.

Det er ok argumentation...

Svar #2
27. februar 2005 af Aalborg (Slettet)

OK - TAK

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2005 af allan_sim

#0. Forstår du, hvorfor man skal sige det? Der er jo ikke megen pointe i det, hvis du blot har lært at fyre en remse af og ikke kan se sammenhængen :-)

Skriv et svar til: Skrå Asymptote - Begrundelse...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.