Filosofi

Kant se Bentham

17. april 2010 af negers (Slettet)

Hej alle

Jeg er pænt meget i tvivl om hvordan Kant og Bentham ville havde set på indtagelse af euforiserende stoffer. Jeg er i gang med SRO-opgave og skal skrive om narkotika, og skal svare på problemformuleringen:

- Gør herefter rede for de centrale tanker i hhv. Benthams og Kants etik, og argumenter derefter for hvordan hhv. Bentham og Kant ville stille sig til spørgsmålet om at bruge narkotika.

Er der nogle der kan hjælpe?

På forhånd, mange tak!

Med venlig hilsen

Michael


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. april 2010 af whi (Slettet)

Slettet

Svar #2
18. april 2010 af negers (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2010 af Mundo

Kant ville sikkert sige, at det er forkert da det er imod landets love.

Bentham ville opstille en matematisk model og udregne, om den lykke stofferne gav ville opveje de negative sider og eventuelle bivirkninger. Hvis det samlede resultat blev positivt, ville han da sikkert synes at det var ok.


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. april 2010 af Pseudosvend (Slettet)

 #3s svar er ganske rigtigt, ifht. Bentham i det mindste. Bentham var en utilitaristisk tænker - mest mulig lykke til flest muligt - og som sådan ville han sandsynligvis ikke have et problem med euforiserende stoffer, hvis de gør indtageren 'glad' uden at påvirke andre negativt.

Kant derimod ville nok ikke være venligt stemt, som #3 også siger. Dog næppe pga. et givent lands lovgivning, men fordi indtagelsen af narkotika strider imod moralloven. For Kant er det kun den gode vilje og pligten overfor moralloven, det kategoriske imperativ, der kan godtgøre en handling, og man kan næppe ville at brug af narkotika skulle være almen lov.


Skriv et svar til: Kant se Bentham

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.