Andre fag

Hælp til statistik

17. april 2010 af kulfi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har fået stillet følgende opgave:

Binomialfordelingen, Poissonfordelingen og Bella Radio.
I forbindelse med Bella Radios leverancer af de nye farve-TV-apparater til Tyskland er aftalen med den tyske kunde, at højst 2% af apparaterne er fejlbehæftede ved ankomsten. Det kan skyldes beskadigelse under transportens vibrationer og voldsom håndtering undervejs, eller at apparatet allerede fra fabrikken led under fejl i komponenterne. Måske er produktionsprocesserne i fabrikken for fjernsynskomponenterne og samleprocedurerne ikke gode nok.
Lad os antage at et apparat pakkes og transporteres så skånsomt, at fejlene alene skyldes svigt i komponenterne allerede fra fabrikken. Lad os endvidere antage at et TV-apparat består af 12 hovedkomponenter, hvoraf 2 er ekstremt driftsikre. Derved er der 10 hovedkomponenter tilbage, som vi kan antage at alle 10 har den samme defektsandsynlighed , p. Et TV-apparat er således kun fejlfrit når ingen af de 12 hovedkomponenter er defekte.
 

Bestem defektsandsynligheden, p , for de 10 hovedkomponenter, som ikke er ekstremt driftsikre, som sikrer at 2% af TV-apparaterne er defekte.

Er det korrekt at man bruger denne ligning for binomialfordeling:

b(x;n;p) = (n over x) • px • (1-p)n-x

Hvis det er den som skal bruges fås.

b(0;10;0,02) = (10 over 0) • 0,022 • (1-0,98)7

Giver ca. 0,35%

Er ovenstående fremgangsmåde og beregning korrekt?


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2010 af peter lind

Du har fat i meget af det rigtige, men der er en tanketorsk til sidst. Du skal finde p så b(0,10,p) < 0,02


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2010 af peter lind

Jeg har også lavet en tanketorsk. Det skal være så sandsynligheden for at bare en går er højst 0,02., hvilket er det samme som at sandsynligheden for at  ryger skal være mindst 0,98 altså b(0;10; p) > 0,98


Svar #3
18. april 2010 af kulfi (Slettet)

peter lind: Forstår simpelthen ikke hvad du mener, kan du ikke uddybe det nærmere, er slet ikke skrab til statistik:D


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2010 af peter lind

Som du selv skriver er det en binomialfordeling idet komponenterne er defekte eller ej. Kald  sandsynligheden for at en komponenter defekt for p. Sandsynligheden for at i komponenter blandt 10 komponenter er defekt er så b(i,10,p). Du skal sikre dig at sandsynligheden for at en eller flere af de  pågældende komponenter er defekte er højst  0,02. Dette svarer til at sandsynligheden for 0 defekte mindst 1-0,02 = 0,98. Altså skal  der gælde at b(0; 10; p) > 0,98

For en andens gang skyld. Læg hellere spørgsmål om statistik ind på matematik siden. De fleste anbringer spørgsmål om statistik der og du har større sandsynlighed for at nogen ser det.


Svar #5
18. april 2010 af kulfi (Slettet)

det er iorden:D

Tak for hjælpen ser lidt nærmere på det nu.


Skriv et svar til: Hælp til statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.