Matematik

Fra differentieret til udifferentieret

18. april 2010 af Mangofruugt (Slettet)

 Hej ..

Jeg er igang med en monotoni undersøgelse og vil gerne  finde ekstrema. 

Men jeg har kun fået opgivet den differentierede funktion hvordan finder jeg den udifferentierede funktion?

Ved integral regning?

Hjælp mig med at finde den udifferentierede for denne:

 f ' (x)=x^(4)-x^(3)-3*x^(2)+5*x-2


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af Isomorphician

Hvis du skal lave monotoniundersøgelse skal du kun bruge f'(x).


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2010 af borupz (Slettet)

hvis du skal finde ekstrema, behøver du ikke finde f(x)

Du sætter f'(x)=0 for at finde ud af, hvor ekstrema er, dernæst indsætter du en x-værdi mellem de x-værdier du har fundet fra f'(x)=0

eksempel.

f'(x)=0, x=2 eller x=4

for at finde ud af hvilket ekstrema der er tale om indsættet x-værdier, så vi kan finde funktionens forløb

f'(3)=neg

f'(1)=pos

f'(6)=pos

dvs. vi har et lokalt max og lokalt min


Skriv et svar til: Fra differentieret til udifferentieret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.