Fysik

Bestem aktiviteten ?

18. april 2010 af fissankp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal i en opgave bestemme aktiviteten af to stoffer jeg kander deres halveringstid og antallet af atomer.

hvis jeg først udregner henfaldskonstanten ved at løse følgende ligning:

det ene stof har en halverings tid på 28,8 år.

Solve(28,8*365*24*60*60)=(ln(2)/ln(k)),k) dette giver en henfaldskonstant på 1.00000000076 S-1 kan det virkelig passe


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2010 af QaZZaQ

Formlen er: T½=ln(2)/k


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2010 af mathon

                         k = ln(2)/((28,8·365,25·24·3600) s) = 7,62657·10-10 s-1

                         A = (7,62657·10-10 s-1 )·N


Skriv et svar til: Bestem aktiviteten ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.