Matematik

En havvindmølles energiproduktion

19. april 2010 af mathilde bak (Slettet) - Niveau: B-niveau

En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastighed opløftet i tredje potens.

a) indfør passende variable, og opstil en model for havvindmøllens energiproduktion som funktion af vindens hastighed.

Jeg kan slet ikke finde ud af denne opgave, det ville virelig hjælpe hvis nogen kunne komme med noget hjælp. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af nmcaan (Slettet)

f(x)=b*x3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Kalder vi vindhastigheden for v (en vektor) og Energiproduktionen for E, så er |E(v)| = k*v/(cos(β)) = C*|v|, idet energien er en skalar. Her er passende betegnelser E for energiproduktionen opg v for hastigheden. Vinklen β er vinklen mellem v og den vinkelrette komposant på møllen.


Skriv et svar til: En havvindmølles energiproduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.