Matematik

Vinkelbestemmelse

19. april 2010 af Kamelkalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC betegnes skæringspunktet mellem siden a og vinkelhalveringslinjen vA med D. Det oplyses, at  vinkel A=66, c=4,7 og vA=3.9

a) Bestem IBDI.

b) Bestem vinkel B og  vinkel C
 

Jeg får lBDl = 37,7867

og vinkel B til værende 77,95. Hvordan passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt cosinusrelationen til at finde |BD|:

|BD|2 = c2 + vA2 - 2c·vA·cos(A/2) . Jeg får |BD| = 2,5601.

Det virker ikke rimeligt, at få 37,7... som længde i en normalt udseende trekant med stykker af størrelsordenen 4.

Endvidere fås

sin(B)/vA = sin(A/2)/|BD| , hvoraf

sin(B) = vA·sin(A/2)/|BD| , og her får jeg B = 56,0656º


Svar #2
19. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg bliver ved at få lBDl=4,7^2+3,9^2-2*4,7*cos(66/2)=29,4165..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at sætte tallene rigtigt ind i formelen:

|BD|2 = c2 + vA2 - 2·c·vA·cos(A/2)

       = 4,72 + 3,92 -2·4,7·3,9·cos(33º)

       = 22.09 + 15.21 - 36,66·0,839671

       = 6,554337 , så

|BD| = √6,554337 = 2,5601


Skriv et svar til: Vinkelbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.