Matematik

Reducér

19. april 2010 af newbie (Slettet) - Niveau: C-niveau

(2x + 3)^2 + 6(1- 2x)

4x + 9 + 6 - 12x = 3 - 8x

-----------

eller er jeg helt forkert på den? O:

sanku.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke kvadreret den første toleddede størrelse. Du har bare ganget den med 2 (selvom det også er forkert gjort).

(2x+3)2 = (2x+3)·(2x+3) = 4x2 + 12x + 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af sarah0 (Slettet)

hvad betyder ? ^2


Svar #3
19. april 2010 af newbie (Slettet)

#2

hvad betyder ? ^2

kvadratrod


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2010 af Lenzedude (Slettet)

Som #1 skriver:

(2x+3)2 = (2x+3)·(2x+3) = 4x^2 + 12x + 9

6(1-2x) = 6-12x

så tager du ligning 1 og 2 og lægger sammen

4x^2 + 12x + 9 + 6-12x

dette giver så:

4x^2 + 15

#3

^2 betyder opløftet


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.