Matematik

har glemt.

20. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Jeg kan ikk huske hvordan man løste ligningen: (x-2)(2x+3)(-x+9) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug nulreglen. Et produkt er nul, hvis mindst een af faktorerne er nul. Et produkt af tre faktorer kan være nul, hvis den første faktor er nul, hvis den anden faktor er nul, eller hvis den tredje faktor er nul.


Svar #2
20. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

dvs. (2-2) = 0,        (2x+3) = 0,       (-9+9)=0

det ser forkert ud i mine øjne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er heller ikke rigtigt.

x-2 = 0 , 2x+3 = 0, -x+9 = 0, hvoraf

x = 2, x = -3/2 , x = 9


Svar #4
20. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: har glemt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.