Fysik

ELEKTRICITET

20. april 2010 af SisiJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Jeg ville høre om I kunne hjælpe mig med en opgave om EL.

jeg kender til den elektromotoriske kraft som er 1,5 V, og den indre modstand er R = 0,5 Ohm og den ydre modstand er R = 10 ohm

Jeg skal så ved hjælp af disse oplysninger beregne strømmen I gennem kredsløbet og derved beregne  spændingskildens polspænding.

Hvordan skal jeg gøre det, altså hvilke formel skal jeg bruge? (har været meget syg gennem dette forløb, har en prøve om 2 uger, og vil gerne øve mig i godt tid) :)

På forhånd tak

SISI


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af peter lind

Du skal bruge Ohms lov. R*I = E =(Ri+Ry), hvor E er den elektromotoriske kraft af batteriet, R er den totale modstand = summen af indre modstand Ri og ydre modstand Ry. For polspændingen P har du  P = Ry*I


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af mathon

        ε = (Ri + Ry)·I = Ri·I + Upol

        I = ε/(Ri + Ry)

        Upol = ε - Ri·ε/(Ri + Ry)

        Upol = ε(1 - Ri/(Ri + Ry))

        Upol = ε·(Ry/(Ri + Ry))


Svar #3
21. april 2010 af SisiJensen (Slettet)

tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2010 af mathon

        ε = (Ri + Ry)·I = Ri·I + Upol

        I = ε/(Ri + Ry)

        Upol = ε - Ri·ε/(Ri + Ry)

        Upol = ε(1 - Ri/(Ri + Ry))

        Upol = ε·(Ry/(Ri + Ry)) = ε·(1/(1+Ri /Ry))


Skriv et svar til: ELEKTRICITET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.