Matematik

differentialregning og modellering med f'

20. april 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

hej.

Opgaven hedder:

En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved:

O(x) = x^3 - 30x^2 + 500x + 30

Hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton.

a) Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal.

------

Jeg ville løse den på følgende måde:

1) differentiere O(x)

2) sætte O'(x) = 0

3) tegne en fortegns/monotoni-linje

Herfra vil jeg kunne bestemme maks.

-----

Problemet er så, at når jeg differentiere O(x) får jeg:

O'(x) = 3x^2 - 60x + 500

Sætter jeg dette lig 0, skriver lommeregneren bare "false". Den kan ikke beregne det.

Hvad gør jeg galt?

Sorry den lange tekst, håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af rexden1

Den fremkomne ligning er 2. gradsligning, du skal derfor løse følgende:

3x^2 - 60x + 500 = 0

Ax2+bx+c = 0

brug følgende formel:

x=(-b±√d) / 2*a

d=b2 - 4*a*c


Svar #2
20. april 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

problemet er at det ikke kan gå op. den har ingen rødder :S


Skriv et svar til: differentialregning og modellering med f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.