Matematik
sandsynlighed igen-igen
28. februar 2005 af
kyllerylle (Slettet)
hejsa
jeg håber at der er nogen der lige kan "nikke" til det her eller komme med nogle inputs...
(ss = sandsynlighed)
ss for godt vejr i morgen er 3/4. Hvis vejret er godt, er der 80% ss for at jeg tager på skovtur, men er vejret dårligt, er ss kun 10%
1) hvad er ss for at jeg tager på skovtur i morgen?
2) Jeg er taget på skovtur, hvad er så ss for at det er godt vejr?
SVAR
1) 1,467
2) 54,5%
jeg er absolut ikke sikker på 2)
men tak på forhånd:)
jeg håber at der er nogen der lige kan "nikke" til det her eller komme med nogle inputs...
(ss = sandsynlighed)
ss for godt vejr i morgen er 3/4. Hvis vejret er godt, er der 80% ss for at jeg tager på skovtur, men er vejret dårligt, er ss kun 10%
1) hvad er ss for at jeg tager på skovtur i morgen?
2) Jeg er taget på skovtur, hvad er så ss for at det er godt vejr?
SVAR
1) 1,467
2) 54,5%
jeg er absolut ikke sikker på 2)
men tak på forhånd:)
Svar #1
28. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
1) En sandsynlighed større end 1? I think not...
Der er tale om betingede sandsynligheder. Sandsynligheden for at tage på skovtur er betinget af, hvorvidt vejret er godt eller ej.
G: godt vejr; P(G) = 0.75
D: dårligt vejr; P(D) = 1-P(G) = 0.25
S: skovtur; P(S) ukendt
P(S) = P(S|D)*P(D) + P(S|G)*P(G) = 0.10*0.25 + 0.80*0.75 = 0.625 = 62.5%
2) Brug Bayes' formel;
P(G|S) = P(S|G)*P(G)/P(S)
I lyset af 1) er det klart, at det giver mere end 54.5%. Regn selv det korrekte resultat ud.
//Singularity
Der er tale om betingede sandsynligheder. Sandsynligheden for at tage på skovtur er betinget af, hvorvidt vejret er godt eller ej.
G: godt vejr; P(G) = 0.75
D: dårligt vejr; P(D) = 1-P(G) = 0.25
S: skovtur; P(S) ukendt
P(S) = P(S|D)*P(D) + P(S|G)*P(G) = 0.10*0.25 + 0.80*0.75 = 0.625 = 62.5%
2) Brug Bayes' formel;
P(G|S) = P(S|G)*P(G)/P(S)
I lyset af 1) er det klart, at det giver mere end 54.5%. Regn selv det korrekte resultat ud.
//Singularity
Svar #2
28. februar 2005 af Duffy
1) En sandsynlighed større end 1? I think not...
Hvorfor ikke - så er det jo STEN-SIKKERT!!
Duffy ;-)
Hvorfor ikke - så er det jo STEN-SIKKERT!!
Duffy ;-)
Svar #3
28. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Hehe Duffy - in the mood for a witty comment :-)
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: sandsynlighed igen-igen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
