Matematik

procent

21. april 2010 af johansen606 (Slettet)

hej

jeg kan ikke finde ud af at regne den her opgave ud.

3 poser nøder koster 27 kr og det er med 25% rabat.

hvad koster en pose nøder uden rabat?

hvor mange procent har man sparet, hvis tilbudsprisen er 20 kr for 3 poser nøder

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

3 poser koster 27 kr, så koster 1 pose 27/3 = 9 kr. Når man får 25% rabat, betaler man 100%-25% = 75% af den oprindelige pris. Den oprindelige pris pr. pose er da 9kr/75% = 9kr/(3/4) = 9kr·(4/3) = 12kr.

3 poser koster så oprindeligt 3·12kr = 36kr. Hvis tilbudsprisen er 20kr, sparer man 36kr-20kr = 16kr. Besparelsen udgør da

16kr/36kr = 4/9 = 44,4% af den oprindelige pris.


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.