Matematik

Integralregning

23. april 2010 af 88tine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg:

int( x^4 + 1/x + 1/x^3 dx), øvre grænse = -1, nedre grænse = - 2

Jeg får det ubestemte int = 1/5 * x^5 + ln(x) + (1/-2) * x^2 + k. Problemet opstår når jeg skal sætte grænserne ind. Jeg kan jo ikke tage ln til et negativt tal!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2010 af OleJastrau (Slettet)

Husk, at det er ln | x |, dvs numerisk værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ln(-1) = π*i


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

den imaginære del ophæves, så resultatet bliver 233/40 - ln(2) = 5,132


Svar #4
23. april 2010 af 88tine (Slettet)

Hvad mener du med den imaginære del? Og hvad mener du med phi*i? Hvad står "i" for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2010 af OleJastrau (Slettet)

Komplekse tal er så vidt vides ikke gymnasiepensum.


Svar #6
23. april 2010 af 88tine (Slettet)

Jeg vil bare høre hvordan man løser opgaven og hvad jeg skal stille op med ln(x) når grænserne er negative. Er ikke interesseret i resultatet, men fremgangsmåden..


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2010 af mathon

     ∫ (x4 + 1/x + 1/x3) dx = (1/5)x5 + ln|x| - 1/(2x2) + k


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.