Matematik

Reducering

23. april 2010 af lektieportalen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til at reducere udtrykket:

(a – b ) (a + b) + b (a + b) - a2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2010 af AAAB (Slettet)

først ganger du den første parentes ind i den næste. Derefter ganger du b ind i den sidste parentes.

Svar #2
23. april 2010 af lektieportalen (Slettet)

Altså sådan her:

(a-b) (a+b) + b(a+b) - a^2
= a^2 - b^2+b(a+b) - a^2
= a^2 - b^2 + ba +b^2 - a^2
= ba

Er det rigtigt?


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.