Matematik

Bestem en forskrift

23. april 2010 af jua (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en funktion f er en ret linje, der har hældningskoefficienten 3 og skærer x-aksen i punktet p(2.0)

a. bestem en forskrift for funktionen f

Hjælp??


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Du skal skrive den generelle forskrift op for den rette linje..

En ret linje ser sådan her ud...

y = a * x + b                                              hvor a er hældningskoefficienten

Din fremgangsmåde er at indsætte punktet p(2,0) og hældningskoefficienten, så kan du isolere og finde b. Dernæst kan du skrive hele forskriften...

0 = 3*2 + b

-6 = b

Forskriften er dermed:

y = 3x -6


Svar #2
23. april 2010 af jua (Slettet)

Tak :-)

hertil skal jeg så løse uligheden f(x) større end eller lig 0 og skal forklare den grafiske betydning af løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2010 af ramme2 (Slettet)

f(x) >=0    3x-6>=0 ⇒ x>=2     grafisk betyder det at funktionen kun skal afbildes i første kvadrant, men ikke i 3 og 4 kvadrant


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.