Matematik

integraleregning

24. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Integralet af (2x-1)^6, hvordan bestemmer jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2010 af peter lind

Brug regelen om sammensat funktion. Sæt u = 2x-1, f(x) =(2x-1)6 = u6


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2010 af mathon

...og dermed
                         dx = (1/2)du


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2010 af mathon

                                            ∫ (2x-1)6·dx = ∫ u(1/2)·du ...............


Svar #4
26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Okay.. So fare er jeg med. Jeg mener, at kunne huske lidt om dette! (Vi kaldte det blit 't' istedet for 'u')..  Men kan jeg blive guided lidt til, hvad de følgende udregninger skal indeholde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2010 af mathon

    ∫ (2x-1)6·dx = ∫ u6·(1/2)·du = (1/2)·∫u6du = (1/2)·(1/7)·u7 + k = (1/14)·(2x-1)7 + k


Skriv et svar til: integraleregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.