Matematik

Komplekse tal

25. april 2010 af surfact1 (Slettet)

Hej

Løs inden for C ligningen (8z3+i)(z4+7+4i√2)=0

og afbild rødderne i den komplekse plan


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af peter lind

Brug 0 reglen: et produkt er 0 hvis og kun hvis en af faktorererne er 0.


Svar #2
25. april 2010 af surfact1 (Slettet)

Det har jeg også gjort til at begynde med, hvor jeg har løst den første parantes. Kan bare ikke finde ud af at løse den anden..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af peter lind

Den giver z4 = -7-4i*kvrod(2). Omskriv højre side til polære koordinater altså til formen r*eiuDet kan din lommeregner sandsynligvis gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Rødderne i ligningen

z4 = -7 - 4i√2

ligger på en cirkel med centrum i 0 og med radius (72+42·2)1/8 = 811/8 = √3 .

Sæt w = arg(-7-4i√2) , altså "vinklen" til det komplekse tal -7-4i√2 . Da har vi

-7-4i√2 = 9·eiw . En af rødderne i ligningen er da

z = (√3)·eiw/4 . Samtlige rødder er da

z = (√3)·eiw/4+ipπ/2 , p = 0, 1, 2, 3


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.