Matematik
stokastisk variabel
01. marts 2005 af
patrizia (Slettet)
Hej ,
er der nogle, som vil hjælpe med denne opgave?
En stokastisk variabel X kan antage værdierne -2, 1 , 4 , 5 En del af sandsynlighedsfordelingen for X fremgår
t -2 1 4 5
P(x=t) 0,5 0,25 0,20
Bestem P(X=5), og beregn middelværdien for X
Håber på hjælp
Patrizia
er der nogle, som vil hjælpe med denne opgave?
En stokastisk variabel X kan antage værdierne -2, 1 , 4 , 5 En del af sandsynlighedsfordelingen for X fremgår
t -2 1 4 5
P(x=t) 0,5 0,25 0,20
Bestem P(X=5), og beregn middelværdien for X
Håber på hjælp
Patrizia
Svar #1
01. marts 2005 af toohey (Slettet)
Hej!
Der skal jo gælde, at P(X=-2)+P(X=1)+P(X=4)+P(X=5)=1, så P(X=5)=1-0,5-0,25-0,20=0,05 (=5%)
middelværdien er E(X)=P(X=-2)*(-2)+P(X=1)*1+P(X=4)*4+P(X=5)*5 = 0,30
mvh Kenneth
Der skal jo gælde, at P(X=-2)+P(X=1)+P(X=4)+P(X=5)=1, så P(X=5)=1-0,5-0,25-0,20=0,05 (=5%)
middelværdien er E(X)=P(X=-2)*(-2)+P(X=1)*1+P(X=4)*4+P(X=5)*5 = 0,30
mvh Kenneth
Skriv et svar til: stokastisk variabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
