Matematik

Linjer og afstande

26. april 2010 af Danarollan (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Okaay jeg har den her opgave og jeg forstår den simpelhent ikke lige nu.

I ?ABCD er A (6,-2), (AB) ?=v ?, (BC) ?=^¦v, og (CD) ?=^¦v-2v ?, hvor v ?=(3¦3)
Bestem koordinaterne til B,C og D
Find en ligning for den linje m der går gennem A og B
Bestem afstanden fra m til D
Beregn vinkel C
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af AMelev

Du skal først beregne koordinatsættene for vektorerne BC og CD ud fra vektor v's koordinater. Vektorerne er her angivet med fed skrift.

1) Så kan du benytte Stedvektorer og Indskudsreglen til at beregne de øvrige punkters koordinater, fx OB = OA + AB

2) Du kender et punkt og retningsvektoren AB, du kan så bruge tværvektoren som normalvektor

3) Når du har m's ligning og D's koordinater, benytter du bare afstandsformlen

4) Vinkel C er vinklen mellem CB og CD - benyt skalarprodukt (vær generelt opmærksom på, at de to anvendte vektorer begge skal udgå fra den ønskede vinkelspids).


Skriv et svar til: Linjer og afstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.