Fysik

strøm

26. april 2010 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En elektron acceleres af en spændigsfald U. Derved får den hastigheden v  = 3,0*10^6 m/s. Tabet i elektrisk potentiel energi bliver omdannet til kinetisk energi derfor gælder at 1/2*me*v2=-e*U

Her er me elektronenes masse og v er dens hastighed effter accelerationen 

beregn spændingsfaldet U


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2010 af mathon

 

        U = 0,5·me·v2/e

        U = 0,5·(9,10939·10-31 kg))·(3,0·106 m/s)2/(1,60218·10-19 C)


Skriv et svar til: strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.