Matematik

Opskriv et tredjegradspolynomium

27. april 2010 af trekanten (Slettet)

 En kubisk metalæske med låg må koste 100 kr. Siderne koster 3 kr. pr. cm^2, mens bund og låg koster 5 kr. pr. cm^2. 

Hvor stor en æske kan man få for 100 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad æskens sidelængde i cm være x. Arealet af de 4 sider er da 4x2, og arealet af bund og låg er 2x2 .

Æskens pris i kr er da 3·4x2 + 5·2x2 = 12x2 + 10x2 = 22x2 og dette skal være lig med 100 . Løs da ligningen

22x2 = 100 .

Opgavens titel er vist lidt misvisende her.


Skriv et svar til: Opskriv et tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.