Matematik

Hjælp - bestem en forskrift

27. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hej. Jeg har en lille "hjernevrider" til jer - fordi jeg kan ikke selv løse opgaven, og det piner mig meget. Så håbede, at jeg kunne få lidt hjælp.

-Bestem en forskrift for (f º g)(x), når f(x)=2x-3 og g(x)=x2 + 3
-Bestem derefter f'(x), g'(x) og (f º g)'(x).
- Angiv endelig (g º f)'(x)

Det kunne være super rart. Tak :')
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

(f º g)(x) = f(g(x)) = 2(g(x)) - 3 = 2(x2+3) - 3 = 2x2 + 3

Benyt reglen for differentiation af sammensat funktion:

(f º g)'(x) = f'(g(x))·g'(x)


Skriv et svar til: Hjælp - bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.