Fysik

HJÆÆÆLP!

27. april 2010 af Louisebaby (Slettet)

kan nogen hjælpe hastigt

Vedhæftet fil: fysik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af navy (Slettet)

Du mangler både boldens vægt i kg og om det er på Jorden den sparkes op.


Svar #2
27. april 2010 af Louisebaby (Slettet)

altså det er på jorden den sparkes op så vi har en tyngdekraft på 9,82 m/s2

men vi får ikke at vide hvad boldens vægt er


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hint: Bolden bevæger sig i lodret retning med konstant acceleration.

Du skal ikke kende boldens masse.


Svar #4
27. april 2010 af Louisebaby (Slettet)

jeg har lavet opgave a + b, men kan nogen hjælpe med opgave c og resten ???

svarene er :

a)   = 0 m/s

b) 0,81 sek


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Accelerationen er konstant og lig med g, så hastigheden varierer lineært med tiden:

v(t) = v0 - gt , hvor v0 = 8m/s og g = 9,82m/s2

Positionen y(t) i lodret retning er da

y(t) = v0t - (1/2)gt2 , hvor y(0) = 0

Brug dette til at besvare de øvrige spm.


Svar #6
27. april 2010 af Louisebaby (Slettet)

Andersen kan du hjælpe mig med opgave c) + d) og e) ,, hvis du altså har tid og gerne vil hjælpe ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2010 af navy (Slettet)

Boldens højde må altså blive en andengradsligning der hedder 0 = 8X - 0,5 x 9,82X¨2

Den får jeg til enten 0 eller 1,62933. tophøjden må altså være 1,62933 meter


Svar #8
27. april 2010 af Louisebaby (Slettet)

hvordan har du beregnet frem til det navy?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2010 af navy (Slettet)

Først brugte jeg Andersens første formel til at finde tiden: 0 = 8 - 9,82X   De 8 er hastigheden og de 9,82 er det der vist hedder G. Altså almindelig lingningsfræsen

Så brugte jeg anden formel 0 = 8X - 0,5 x 9,82X¨2  Den har to løsninger, hvor den ene er 0 så den dur ikke (Boldens højde er jo ikke 0 meter). Jeg har ikke haft fysik siden teknisk skole så jeg er lidt rusten til formlerne.

Håber Andersen læser med og retter mig hvis det er helt forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Bolden når toppen til tiden t = v0/g = 0,815s . Højden her er

ytop = v0t - (1/2)gt2 = v02/g - (1/2)v02/g = (1/2)v02/g = 3,259m

Det tager bolden 0,815s at nå toppunktet, så det tager yderligere 0,815s at nå jorden igen. I alt er bolden i luften i 2·0,815s = 1,630s.

Indsæt t = 1,2s i formlen for y(t):

y(1,2s) = v0·1,2s - (1/2)g(1,2s)2 = 2,53m


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2010 af navy (Slettet)

Andersen har sgu ret. Det er mig der ikke har styr på mine enheder. Godt jeg skal have fysik næste år:D


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.