Matematik

hjælp trigonometri!!

28. april 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 opgave 6:

vinkel H i CDH er vinkelret samt vinkel A i ABCD er også vineklret

ovenfor ses en skitse af en trekant CDH og en firkant ABCD

i trekant CDH : CH= 5 og CD= 6

i firkant ABCD : AB=5 og AD= 7 og CD = 6

a) bestem vinkel D i trekant CDH

vinke D= 56,44 grader

b) bestem |BD| og |AC| i firkant ABCD 

hvordan skal jeg starte det her??? cosinus relationerne eller sinus relationerne??? eller kan ikke lige hitte rede i det


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du ikke kan hitte rede i det, hvor nemt tror du så det er for andre at hitte rede i, når vi ikke engang har den figur at kigge på, som du har.

Men du har en retvinklet trekant CDH hvor du kender hypotenusen og den ene katete. Brug definitionen af sinus til en vinkel til at finde vinkel D.

Brug Pythagoras til at finde den manglende katete DH i CDH . Da ABCH er et rektangel, er |BC| = |AH| = |AD| - |DH| .

Endelig er AC hypotenuse i en retvinklet trekant med kateter CH og AH.


Skriv et svar til: hjælp trigonometri!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.