Matematik

Maple på computeren

28. april 2010 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey , jeg har en opgave, som jeg ikke kan få lavet ordentligt i matematikprogrammet maple.

Opgaven lyder således; Tegn grafen f(x)=2x^2+4x-6 og angiv hvor grafen skærer y-aksen (hvilket den gør i (0,-6) Løs derefter ligningen f(x)= -6. benyt resultatet til at bestemme x-koordinationen til parablens toppunkt. den fundne værdi sættes ind i f, og y-koordinanten løses.

Mit spørgsmål er, hvad man skal gøre med f(x)= -6? Hvis dette indsættes f(x)= -6 skærer parablen self. (0,0) men hvad skal jeg derefter? jeg kan ikke lige gennemskue det


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg elsker dig hvis du hjælper mig med mig opgave ved at svare på dette spg. 
http://www.askpeople.dk/ask/real/scheme.php?frm=1&pubFormId=f26ef9189c99908

Takker


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2010 af Zeimon (Slettet)

hældningen i et toppunkt er 0. :) Der er også en toppunktsformel: Tp(x,y)=(-b/(2a);-d/4a) Og d er jo så determinanten d=b2-4ac

Men rent grafisk, finder du ud af i hvilket punkt hældningen er 0. Det kan også gøres ved at differentiere funktionen, og finde ud af, hvor differentialefunktionen skærer 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2010 af Zeimon (Slettet)

Beklager, men jeg er lige nødt til at svare en ommer. Hvis du løser ligningen f(x)=-6 får du faktisk 2 løsninger. Hvis du tager x-koordinaten i hver løsning og lægger dem sammen, og derefter dividerer med 2 finder du x-koordinaten for toppunktet.

altså x1 som jo var 0 og x2 som du har fundet som anden løsning ved at løse f(x)=-6.     xtp=(x1+x2)/2=x2/2

f(xtp) giver dig nu toppunktet.


Svar #4
29. april 2010 af Bladlus (Slettet)

Hvordan finder jeg frem til, at den anden x-koordinat er -2?


Svar #5
29. april 2010 af Bladlus (Slettet)

jeg tænker bare på, hvordan du kan vide der er to muligheder til x-koordinanten


Skriv et svar til: Maple på computeren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.