Matematik

haster hjælp =( Vektor

29. april 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa allesammen :) Håber der en en der kan hjælpe mig

To vektorer i planen er bestemt ved a = (over t - 1 og under t + 1) og vektor b = ( over 1 og under t + 1 )

a) Bestem de værdier af t, for hvilken vektor a er ortogonal på vektor b.

b) Betem for t=2 ligningen for den linje, som går igennem punktet P(3,4), og som er parallel med vektor a.

     

Tak på forhånd :D                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lidt mere overskueligt kan man skrive

a = (t-1 ; t+1) og b = (1 ; t+1) .

a) To vektorer er ortogonale, hvis deres skalarprodukt er 0. Løs derfor ligningen

ab = 0 ⇒ (t-1 ; t+1)•(1 ; t+1) = 0 ⇒ (t-1) + (t+1)2 = 0 ⇒ t2 + 3t = 0 ⇒ t(t+3) = 0 . Brug nulreglen.

b) Bestem vektor a for t = 2. Bestem linien gennem P(3 ; 4) med retningsvektor a .


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

a = (t-1, t+1), b = (1, t+1) og så får du a*b = 0, i spørgsmål b skal du gøre brug af, at linien og vektoren a har samme hældningstal.


Svar #3
29. april 2010 af Jasko12 (Slettet)

bliver så facit t = 0 og t = -3 til opg a


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Ja, det gør det.


Svar #5
29. april 2010 af Jasko12 (Slettet)

tak skal du have :D men ved en hvordan jeg laver b


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Bestem først retningsvektoren a ved at indsætte t = 2 i udtrykket for a . Retningsvektoren giver også liniens hældningskoefficient. Linien skal også gå gennem punktet P(3 ; 4).


Svar #7
29. april 2010 af Jasko12 (Slettet)

dvs.

vektor a = ( 1 ; 4 ) og hvad skal jeg så det kan da ikke være facit ?


Skriv et svar til: haster hjælp =( Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.