Matematik

Trekant

29. april 2010 af Devy (Slettet)

Jeg har en trekant ABC,hvor M er midtpunktet af siden AC.

Målene der fremgår af trekanten er <A=40, <B= 53, <M=87, hvor lænderne på trekant ABM er c= 5,0, a=4,0.

Jeg skal beregne BC, AC og <B i trekanten ABC.

Hvordan gør jeg det? HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

For lige at præcisere opgaven, så kender du stykker i trekant ABM, nemlig vinkel BAM = 40º, vinkel ABM = 53º, og vinkel AMB = 87º (vinkelsum=180º), og siderne |AB| = 5,0 og |BM| = 4,0 .

Brug sinusrelationen i trekant ABM til at finde |AM|. Deraf findes |AC| = 2·|AM| , og brug så cosinusrelationen i trekant ABC, hvor der nu kendes c, b, og vinkel A til at finde a = |BC|. Brug endelig cosinusrelationen til at finde vinkel B i trekant ABC, hvor nu alle tre sider er kendte.


Svar #2
29. april 2010 af Devy (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.