Matematik

Tilbageskrivning

29. april 2010 af Phillydk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således:

"Antag, at en 18-årig person A beslutter sig til at følge dette princip. Efter HHX- eksamen som 20-årig læser A fem år på en videregående uddannelse. I hele denne periode har han/hun kun levet af sin SU, der er på 1786 kr. om måneden.

A får arbejde og tjener 15.000 kr. om måneden (efter skat)I de efterfølgende 25 år. I hele den periode kan han/hun altså lægge 1500 kr. til side på en bankbog. Vi antager, at forrentningen er på % pr. måned på opsparingen i alle årene."

Jeg har valgt at skrive det således op:

178,6*(1+0,005)^60-1/0,005=12460,92745 kr. for de første 5 år og de næste 25 år= 1500*(1+0,005)^300-1/0,005=1039490,94 kr.

Efter min bedste overbevisning skal jeg nu tilbageskrive noget så der kommer renter med imellem perioderne. Nogen forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad går opgaven ud på? Det har du ikke beskrevet. Og hvilket princip er det, at personen A har besluttet sig til at følge? Hvis du skriver hele opgaven, er det nok lettere at hjælpe dig.


Svar #2
29. april 2010 af Phillydk (Slettet)

Ja hov undskyld

"I 1926 skrev George Clason en bog ved navn ”The Richest Man in Babylon”. Her bliver fortællingens hovedperson belært om pengenes hemmeligheder.
Det første princip lyder: ”A part of all you earn must be yours to keep”. Mere konkret får personen besked på at lægge mindst 10% af sin indkomst til side hver måned – utilgængeligt for forbrug!

Mange mennesker har sidenhen fulgt dette simple råd (f.eks. Lars Larsen) og sikret sig en pæn formue senere i livet.

Antag, at en 18-årig person A beslutter sig til at følge dette princip. Efter HHX- eksamen som 20-årig læser A fem år på en videregående uddannelse. I hele denne periode har han/hun kun levet af sin SU, der er på 1786 kr. om måneden.

A får arbejde og tjener 15.000 kr. om måneden (efter skat)I de efterfølgende 25 år. I hele den periode kan han/hun altså lægge 1500 kr. til side på en bankbog. Vi antager, at forrentningen er på % pr. måned på opsparingen i alle årene.

a) Hvor meget har A sparet op til sin 50-års fødselsdag?"

Formlen som man bruger er An=y*(1+r)^n-1/r


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, så kan du regne det opsparede beløb ud, når du kender den månedlige forrentning (der står bare %).


Svar #4
29. april 2010 af Phillydk (Slettet)

Aaah okay, tak. Tror godt jeg ved hvordan man gør nu. Det er så småt begyndt, at gå op for mig. Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Ja, det hjælper altid at læse opgaven igennem en gang mere.


Skriv et svar til: Tilbageskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.