Matematik

bestem konstanter a og b.

29. april 2010 af kristina-stine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem konstanterne a og b, så linjen med ligningen y = x + 1 tangerer grafen for f(x) = ax3 + bx2 i punktet (2,3).

Hvad skal jeg gøre for at bestemme a og b?
på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for f(x) skal gå gennem punktet (2,3) og grafens hældningskoefficient skal være 1 for x = 2, altså

f(2) = 3, og f'(2) = 1. Det er to ligninger til bestemmelse af de to koefficienter a og b.

8a + 4b = 3 og
12a + 4b = 1,

dvs 4a = -2 , eller a = -1/2 , og

4b = 3+4 = 7, eller b = 7/4

f(x) = -(1/2)x3 + (7/4)x2


Svar #2
29. april 2010 af kristina-stine (Slettet)

nej er det ikke sværer!!:$
Tusind tak for hjælpen!! nu kan jeg vidst godt lave de andre der er af samme størrelse^^


Skriv et svar til: bestem konstanter a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.