Matematik

haster hjælp vektor!

01. maj 2010 af ozgul (Slettet)

En kugle har ligningen:

x^2+4x+y^2-4y+z^2+2z=0
 

a. Bestem kuglens centrum og radius.
jeg har fået centrum til (-2,2,-1) og radius til 3

men hvordan løser jeg de nedenståede er i tvivl?

jeg ved at koordinaterne til p er (x,y,z)....?

Linjen gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt O og cirklens centrum skærer kuglen i O og i et andet punkt P.
b. bestem koordinaterne til P


c. bestem en ligning for tangentplanen til kuglen i punktet P.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2010 af peter lind

Kald centrum for C. Der gælder OP = OC+CP = OC+OC = 2OC


Svar #2
02. maj 2010 af ozgul (Slettet)

kunne du sætte talene ind så jeg kan se det for mig ! 


Skriv et svar til: haster hjælp vektor!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.