Matematik

eksponentielle- og logaritmefunktioner

01. maj 2010 af B00MBABY (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen som kan hjælpe mig med følgende opgaver:

5^x * 7^x+1 = 10

(13^x-1) / (5^x) = 145

log(3KVRODx) = 13

log(xKVROD3) = 13


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

5^x * 7^x+1 = 10  ⇒ (5*7)x =9  ⇒  xlog(5*7) =log(9)  (logaritmen tages på begge sider af lighedstegnet.
⇒ x= log(9)/log(35)
 


Svar #2
02. maj 2010 af B00MBABY (Slettet)

ups, kom til at skrive forkert. den skal være = 145 og ikk = 10 i:


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

5^x * 7^x+1 = 145 ⇒ (5*7)x =144 ⇒ xlog(5*7) =log(144) (logaritmen tages på begge sider af lighedstegnet.
⇒ x= log(144)/log(35)
 

log(3KVRODx) = 13  ⇒  3√x =1013   √x  = (1013 )/3


Svar #4
02. maj 2010 af B00MBABY (Slettet)

hvad betyder den der firkant? i:


Svar #5
02. maj 2010 af B00MBABY (Slettet)

når jeg regner det ud får jeg x = 1,3978, og dermed giver mit facit 1007,85 og ikke 145? s;


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

ja det er rigtigt    x= log(144)/log(35)    = 1,3978  

Jeg ved så ikke hvilken firkant du mener. Men  det er nok ikke dette velkendte tegn du mener. betyder medfører og er et tegn der bruges  til at adskille ligninger
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

log(xKVROD3) = 13 ⇒    x√3 =1013


Skriv et svar til: eksponentielle- og logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.