Dansk

Hvad menes der med disse 5 linjer?

02. maj 2010 af ggf (Slettet)

Min tanke er, at vores etikopfattelse er blevet vildledende i samme grad, som moralsk værdi kun kan tilskrives handlinger, der udføres for at gøre det rigtige, uden yderligere motiver. Det er forståeligt, og fra samfundets synspunkt måske endda ønskeligt, at dette er den fremherskende holdning ikke desto mindre bliver de, der accepterer denne opfattelse af etikken og derfor gør det rigtige, fordi det er rigtigt, ofre for en slags bondefangerkneb - selv- om det selvfølgelig ikke er bevidst udført.

En der vil forklare mig hvad ovenstående handler om?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2010 af lambilou (Slettet)

Etik er opfattelsen af, hvad der er rigtig og forkert - den er blevet vildledt.
Moralsk værdi kan kun tilskrives handlinger = Moralsk værdi kan kun begrundes med handlinger, der udføres for at gøre det rigtige uden andre motiver.
Det er forståeligt [...] at dette er en fremherskende holdning.
Ikke desto mindre..... = Ikke desto mindre blive de [...] ofre for en slags bondefangerkneb. Bondefanger = en person, der narrer andre mennesker til at give penge under falske forudsætninger.


Svar #2
02. maj 2010 af ggf (Slettet)

det var MEGET mere forståligt, tusind tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2010 af lambilou (Slettet)

Så lidt ^^


Skriv et svar til: Hvad menes der med disse 5 linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.