Matematik

Ligninger & Procent (Hjælp, tak)

02. maj 2010 af aquaf (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1]. Hvordan regner/omskriver man fra procent til brøk?

Ligesom: 30% eller 22 % hvad er det så i brøk?  0,30 = 30% -> ?? (brøk) 

1/2 = 0.5 = 50%

2]. Hvordan løser man disse tre ligninger? Være sød, at fortælle mig hvordan man gør dem alle 3, tak.

1)  4 · (x - 5) = - 12                                              

2)  -4 ·(x-3) = -36                                                 

3)  2x + 9 = 3x +7                               

2'eren og 3'ern er mærkelig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af notpozitive (Slettet)

 1) 30% = 30/100.

2) 4 (x-5) = -12

    4x-20=-12 (du ganger ind i parantesen)

    4x=8   (tager -20 over paa den anden side af ligningen, saa det giver +20. 20-12=8)

    x=2 (du dividerer begge sider med 4)

Prov at lave resten selv. Husk at negativ gange negativ giver positiv og at du altid skal prove at faa x paa den ene side af ligningen og de kendte tal paa den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

1] Brug definitionen for %. 1% = 1/100 , så 30% = 30/100 = 3/10 = 0,3 , og 22% = 22/100 = 0,22 .

2] 1) Divider med 4 på hver side og læg så 5 til på hver side:

(x-5) = -12/4 = -3
x = -3+5 = 2

2) Divider med (-4) på hver side og læg så 3 til på hver side:

(x-3) = (-36)/(-4) = 9
x = 9+3 = 12

3) Saml x'erne på den ene side, og konstanterne på den anden side:

9-7 = 3x-2x , hvoraf x = 2


Skriv et svar til: Ligninger & Procent (Hjælp, tak)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.