Matematik

forskrift for f

03. maj 2010 af pandahat (Slettet)

 Om en eksponentiel aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet P(3,100) og at halveringskonstanten er 47.


Bestem en forskrift for f


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af NejTilSvampe

Hint:

 f(x) = b*(0,5)^x/T0,5

Hvor T0,5 er halveringskonstanten.

Du får en ligning med en ubekendt nemlig b.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2010 af mathon

...som kan  skives

                   y = b·(1/2)x/X½) gennem (3,100)

                   100 = b·(1/2)3/47


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2010 af mathon

                   a = (1/2)1/47


Skriv et svar til: forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.