Matematik

hjælp

03. maj 2010 af pandahat (Slettet)

 Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M (målt i kg pr. ha) og fosforkoncentrationen x (målt i µg fosfor pr. liter) i en bestemt sø.

Fosforkoncentration
(µg fosfor pr. liter) 40 48 61 74 83 40
Tæthed af fiskebiomasse
(kg pr. ha) 200 219 247 272 288 300

Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives med M = b*xa

a) Bestem tallene a og b

b) Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af NejTilSvampe

 du mener M = b*x^a

lav potensregression på din grafregner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2010 af Proprium (Slettet)

a) Bestem a og b ved hjælp af et CAS-værktøj.

b) Anvend Fy = Fxa, hvor Fy er fremskrivningsfaktor for y og Fx fremskrivningsfaktor for x.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.