Matematik

bestem arealet

03. maj 2010 af folkeviselover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Graferne for funktionerne F(x) = 8 – x^2 og G(x) = x^2 afgrænser i første og anden kvadrant et område M, der har et areal.

Bestem arealet af M.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først skæringspunkterne mellem graferne for F og G. Der er to x-værdier, x1 og x2, for hvilke F(x) = G(x). Bestem dernæst arealet af M som integralet

AM = ∫x2x1 (F(x)-G(x)) dx


Svar #2
03. maj 2010 af folkeviselover (Slettet)

hvordan bestemmer jeg skæringspunkterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Som jeg skrev i #1, løs ligningen F(x) = G(x) . Skæringspunkterne er de punkter, der er fælles for de to grafer.


Skriv et svar til: bestem arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.