Matematik

Bestem funktion

03. maj 2010 af kiall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne forholdsvis nemme opgave, men jeg kan simpelthen ikke få det til at give det samme som det facit der er opgivet til opgaven:

I en model antages det, at længden L (målt i mm) af en gedde er en lineær funktion af
længden s (målt i mm) af geddens øresten.
 

a) Bestem en forskrift for L, når det oplyses, at grafen for L går gennem punkterne
P(3,155) og Q(10,791) , og benyt forskriften til at bestemme længden af ørestenen
hos en gedde, som har længden 500 mm.

Når jeg beregner a og b får jeg:

a= x1-x2/Y1-Y2 = 3-10/155-791 = 908571

b= Y1-ax1 = 155 - 90,8571 * 3 = 192,429

Facit siger at forskriften skal hedde: L(s)=80,61s-31,637

Hvad har jeg gjort forkert?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af mawak (Slettet)

a er y2-y1/x2-x1, ikke omvendt (:


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 a = y1-y2 / x1-x2 du skal bytte om på tæller og nævner


Svar #3
03. maj 2010 af kiall (Slettet)

Aha okay, men får stadig det samme resultat?


Skriv et svar til: Bestem funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.