Matematik

Reducéring

03. maj 2010 af StodderenL (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej.

Jeg er i tvivl om, hvordan man løser en opgave som denne:

(x-3)^2

Jeg er ret sikker på resultatet giver enten:

x^2 -6x +3

eller,

-8x +3

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af Danner39 (Slettet)

Brug kvadratsætning:

(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

En god idé er at sætte det op på følgende måde for at få et bedre overblik.

(x-3)2 = (x -3)*(x -3)

Du skal gange hver led med hinanden.

dvs

x*x - x*3 - 3*x + 9 = x2 - 3x - 3x + 9 = x2 - 6x + 9


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af Danner39 (Slettet)

Det er godt nok den besværlig metode, men den viser i det mindste, at man har forstået princippet.


Skriv et svar til: Reducéring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.