Matematik

Tekstopgave

04. maj 2010 af JustMyName (Slettet)

1) En kasse med 30 flasker øk kan i Danmark fås på tilbud for 84,95 kr. I en flaske er der 33 cl. I Norge koster 10 halvliters øl 165 Nkr. Hvor stor er prisforskellen pr. liter? Kursen på Nkr er 88,59.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

Det ville være en god idé, at udregne literprisen først for henholdsvis i Danmark og i Norge. 

__________

Danmark: 
 

84,95/30 = 2,8316666667 kr/flaske 

100 cl / 33 cl (flaske) = 3,03030303030

prisen pr. liter kan så udregnes:

2,8316666667 * 3,03030303030 = 8,58088081 kr/literen 

_________

Norge: 

165/10 = 16,5 kr pr. flaske 

1 liter / 0,5 liter = 2 

prisen kan så udregnes: 

2 * 16,5 = 33 NKr /literen 

Der omregnes til DKk 

(100/88,59)*33 = 37,25025398

______

Prisforskellen i kroner: 

37,25025398 - 8,58088081 = 28,66937317 kr. 
 


Skriv et svar til: Tekstopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.