Matematik

Grænseværdi

05. maj 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Kan nogen hjælpe med denne opgave?

f(t)=(8,8/(1+125*e-0,147*t))+14,17

Beregn grænseværdien for f(t) når t går mod uendelig, og forklar hvad denne grænseværdi betyder for f(t).

f(t)=verdensrekorden i kuglestød målt i meter

t=antal år efter 1930


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Isomorphician

Da eksponenten er negativ vil leddet e-0,147t gå mod 0 for x gående mod uendelig.

Det betyder så at der i nævneren står 1 + 0 = 1, og der sker som bekendt ikke noget når man deler med 1.


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.