Matematik

Hjælp

05. maj 2010 af Gliop (Slettet)

To funktioner F og f er bestemt ved


F(x)=-5(x+5) e^(-0,2x) og f(x)=xe^(-0,2x)


Gør rede for, at F er en stamfunktion til f, og bestem ∫(∨0)(^30) f(x)dx.


I det følgende betragtes et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser. Formen af det indre af en karaffel fremkommer ved en drejning på 360° om førsteaksen af grafen for funktionen


g(x)= 3,5√(f(x) ) , x∈[0:30]


Bestem rumfanget af det indre af karaflen.
Til karaflen ønskes fremstillet nogle skåle. Formen af det indre af en skål fremkommer ved en drejning på 360° om førsteaksen af grafen for funktionen


h(x)=7,0√(f(x)) , x∈[0:a]


hvor a er positivt tal mindre end 30.
Bestem a, så diameteren af åbningen i en sådan skål bliver størst som mulig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Samme opgave, som du startede i går i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=841728

(hvor der dog ikke er kommet nogen svar). Men hvis du skriver et svar i den anden tråd for at minde om dens eksistens, kommer tråden op til overfladen igen, og der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2011 af dudiis (Slettet)

 Kunne egentlig også godt bruge lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er angivet tre forskellige opgaver. Kan du måske præcisere, hvor du har brug for hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2011 af dudiis (Slettet)

 i den sidste opgave. Jeg har bevist at F er stamfunktion til f.
men jeg er ikke helt sikker på hvordan man regner den sidste opgave. Det jeg har gjort, er at finde toppunktet for h(x), og derefter sat det som øvre begrænsning for volumet. Her får jeg værdien 5.. dvs toppunket for h(x) ligger på 5,9.

men kan ikke helt få det til at give mening :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Diameteren af skålen er

d = 2·h(a) . Man skal derfor finde maksimum for funktionen

h(x) = 7,0·√f(x) ,

dvs vi skal løse ligningen

h'(x) = 0 , altså

h'(x) = 7·f'(x)/(2√f(x)) = (7/2)·(1-0,2x)e-0,2x / √f(x) = 0 ⇒ 1 - 0,2x = 0 ⇒ x = 5.

Den maksimale diameter i cm er da

dmax = 2·h(5) = 2·7·(5·e-0,2·5)1/2 = 14(√5)·e-0,5 = 14·√(5/e) = 18,987 cm


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2011 af dudiis (Slettet)

 Tusind tak skal du have !
jeg ligger egentlig også inde med et andet problem, hvis du er interesseret i mere matematik ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis du vil have hjælp til en opgave, kan du oprette en ny tråd under det rette forum (matematik) og formulere opgaven og din fremgangsmåde der. Der vil så sikkert være nogle, der kan hjælpe dig på vej.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.