Matematik

Reduktion

06. maj 2010 af stradel (Slettet)

hej.

Jeg har brug for lidt hælp til at reducere dette:

(x2 - 2x - 3) / (x2 -1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af peter lind

Find rødderne i polynomierne i tæller og nævner. Hvis rødderne kaldes r1 og r2 kan polynomierne skrives som (x-r1)(x-r2) Der er en fælles rod. det tilsvarende led kan så forkortes ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2010 af NejTilSvampe

x^2 - 2x -3 = (x+1)(x-3)

x^2 -1 = (x+1)(x-1)

huske regelen er at den negative sum af rødderne skal give b, og produktet af rødderne skal give c.

så i nævneren:  -(r1+r2) = -2  og   r1*r2 = -3   => r1 = -1 og r2 = 3

i tælleren: -(r1+r2) = 0  og r1*r2 = -1  => r1 = 1  og r2 = -1

(x+1)(x-3) / (x+1)(x-1) = (x-3)/(x-1)


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.