Fysik

Radioaktivitet

06. maj 2010 af vict0438 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej 

naturligt forekommende jod består 100 % af isotopen I-127. beregn antallet af kerner i 500 mg jod. Regn først uden elektroner og så med – er det rimeligt at se bort fra elektronernes masse?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af Jerslev

#0: Hvor meget vejer en kerne?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
06. maj 2010 af vict0438 (Slettet)

det er nemlig det der er mit problem for det står der ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af mathon

        hvor mange elektroner indeholder 12753I ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2010 af mathon

      hvor mange protoner og neutroner indeholder 12753I ?

   Mn = 1,67493·10-27 kg

   Mp = 1,67262·10-27 kg

   Me = 9,10939·10-31 kg


Svar #5
06. maj 2010 af vict0438 (Slettet)

 der er 180 neutroner og 53 protoner i l


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2010 af mathon

             der er 74 neutroner og 53 protoner i 12753I


Svar #7
06. maj 2010 af vict0438 (Slettet)

Hvordan regner man så ud hvor mange kerner der er i 500 mg jod?  


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2010 af mathon

                 
              N = (m/M)·NA = (0,500 g)/(126,904473 g/mol)·(6,02214·1023 mol-1) = 3,82118·1025


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.