Fysik

Balmerserien

06. maj 2010 af nynnel (Slettet)

 Er der nogen der kan forklare hvorfor man ser de linjer i balmerserien, som man gør ?

har brug for et svar meget hurtigt!!

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af mathon

fordi
linjernes bølgelængde, λ,
opfylder
                           Balmerformlen
                                                  1/λ = Ryd·(1/22 -1/n2)   n>2

  Ryd = 1,09737·107 m-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af peter lind

Se http://da.wikipedia.org/wiki/Brint


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Fordi at energien er givet ved differensen imellem det andet energiniveau og et af de højere. Til denne energi er der en tilhørende bølgelængde.

Altså der er andre dybere forklaringer, men så må du specificere en lille smule hvad du mener.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2010 af mathon

samt
                En→2 = h·c·Ryd·(1/22 -1/n2)  n>2

..............

     h·c·Ryd = 2,17987·10-18 J =13,6057 eV


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Men altså vi må være enige om at spørgsmålet er svært at besvare. Man kunne også matematisk såvel som mere ... verbalt, forklare hvordan det kan være at de forskellige differensen mellem bølgelængderne i linjespektret vokser med mere og mere.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2010 af mathon

...kom ind på begrebet
                                   potentiel energibrønd

og
     forklar det bekvemme i at definere den potentielle energis nulpunkt ved "brøndkanten"
                                                                                                                              n →∝


Svar #7
09. maj 2010 af nynnel (Slettet)

 okay, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.