Matematik

2.gradspolynomier

08. maj 2010 af 88Anonym (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og er ved at løse en opgave med 2.gradspolynomier, men der er to ligninger som jeg bare ikke kan regne ud…
d) 6x2 = 1,5
e) -2x2 + 3x = -6

Håber der er nogen, som kan hjælpe :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

d) 6x2 = 1,5 = 6/4 , divider med 6
     x2 = 1/4 = (1/2)2 ,
     x = 1/2 eller x = -1/2

e) -2x2 + 3x = -6 , saml alle led på samme side
     -2x2 + 3x + 6 = 0 , løs som sædvanlig 2.-gradsligning med a = -2, b = 3, c = 6, d = b2 - 4ac = ?


Skriv et svar til: 2.gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.